Søk i denne bloggen

søndag 10. september 2023

Elg i storform


5-700 gr elgkjøttdeig

1 løk

2 hvitløksfedd

2 ss tomatpure

2-3 gulrot

1 pastinakk og/eller persillerot

½ sellerirot

1 box hermetiske tomater

1-2 dl vann til å skylle ut boksen

1 buljongterning

salt, pepper, oregano/timian 


8 poteter (vanlig størrelse)

250 gr ost, revet

1,5 dl fløte

salt, pepper


Skjær grønnsakene i biter. 

Steik kjøttdeig og løk, surr med tomatpure. 

Ha i resten av grønnsakene, hermetiske tomater, vann og buljongterning. 

Kok opp gryta, la koke i noen minutter. 

Sett ovnen på 180 grader.

Skjer poteter i skiver (f.eks med mandolin).


Smør ei stor ildfastform. 

Legg et lag med kjøttsaus. Deretter et lag med poteter, ost, en skvett fløte og salt og pepper. Gjenta med kjøttsaus og deretter poteter, ost, fløte, osv. Avslutt med kjøttsaus og ost oppå. 

Sett i ovnen i ca 1 time, til potetene er møre. La gjerne formen stå på bordet noen minutter før servering. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar