500 gr svinekjøtt
Stek kjøttet og dekk det med vann og la det koke 45 min.
200 gr bacon, brunes
1 hvitløksfedd
1 stor løk (gul)
0,5-1 purreløk
Smelt litt smør og surr hvitløk først så ta i de andre løkene i gryten
1 kjøttbuljong og litt (2 dl) vann
1,5 ss soyasaus
1 ts dijonesennep
1 box creme fraiche
Salt og pepper
Litt sukkerkulør
Server med båtpoteter.
Når det gjelder baconkraft og buljong, er det fint å bruke fettet som kommer av baconet for smakens skyld, og kutte ut buljongen. Alternativt er å la fettet renne av, og heller ha i en buljong. Det fungerer også bra med både baconkraft og buljong.
Bland alt i en gryte og la det småkoke 15-20 minutt før servering.
Nok til 3-4 personer.
Rødkålsalat :
I en bolle, bland:
1/2 pk majones
1 dl fløte - piskes
1/2 ss sennep
Kutt opp følgende (bruk gjerne foodprosessor) og ha i majones-blandingen:
1/4 rødkål (i strimler)
1 epler (rives)
2 dl rødbeter (rives)
1 dl sylteagurk (rives)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar