Søk i denne bloggen

torsdag 8. oktober 2015

Hildes gryterett med svin

500 gr svinekjøtt 
Stek kjøttet og dekk det med vann og la det koke 45 min. 

200 gr bacon, brunes 

1 hvitløksfedd
1 stor løk (gul)
0,5-1 purreløk
Smelt litt smør og surr hvitløk først så ta i de andre løkene i gryten

1 kjøttbuljong og litt (2 dl) vann  

1,5 ss soyasaus
1 ts dijonesennep
1 box creme fraiche
Salt og pepper 
Litt sukkerkulør

Server med båtpoteter. 

Når det gjelder baconkraft og buljong, er det fint å bruke fettet som kommer av baconet for smakens skyld, og kutte ut buljongen. Alternativt er å la fettet renne av, og heller ha i en buljong. Det fungerer også bra med både baconkraft og buljong. 
Bland alt i en gryte og la det småkoke 15-20 minutt før servering. 

Nok til 3-4 personer. 


Rødkålsalat :
I en bolle, bland: 
1/2 pk majones 
1 dl fløte - piskes 
1/2 ss sennep

Kutt opp følgende (bruk gjerne foodprosessor) og ha i majones-blandingen: 
1/4 rødkål (i strimler)
1 epler  (rives)
2 dl rødbeter (rives)
1 dl sylteagurk (rives)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar