Søk i denne bloggen

lørdag 22. oktober 2016

Sitronpai (Astrid)

225 ºC



Smuldredeig (botn):
125 gr margarin
250 gr kveitemjøl
à smuldre
80 gr melis
30 gr knuste mandlar
revet skall av ein sitron
à blandast i smuldredeigen
Smuldredeigen kan setjast kaldt i 30-60 min, men dette kan også sløyfast.

Press botnen ut i ei paiform og prikk med ein gaffel. Steik botnen i 15 minutt på 225 grader. Skru omnen ned på 180 grader etter endt steiketid.

Fyll:
3 egg
225 gr sukker
à eggedosis
Riv og press saft av 2 store
50 gr smelta smør
à bland sitronane og smøret først i lag

Bland dette i eggedosisen rett før det skal på den steikte, litt avkjøla botnen, og steik paien i 20 min på 180 grader.


Ved servering: Creme fraiche



(AAV, -07)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar