Søk i denne bloggen

søndag 9. oktober 2016

Pizza: elgekjøtt på hvit saus

Hvit saus (nok til 4-6 småpizzaer a 200 gram pr deigklump):
Hakk ca 4 hvitløksfedd, og fres på pannen/liten gryte.
Slå ned varmen, og ha i smør og i timianessens.
Ha tilslutt i en halv boks med creme fraiche og rør.
Salt og pepper.
Timianessens kan byttes ut med fersk timian, som finhakkes og freses med hvitløken.

Stek elgekjøttdeig, eller evt finn frem annet kjøtt, f.eks. fine skiver av ytrefilet eller lignende.
Stek et par skiver med bacon. Ta vare på baconfettet i pannen.
Kok noen rosenkål (ca 4-5 per pizza). Del disse i to, og stek i baconfettet.
Ost (Mozzarella, Norvegia).

Kjevle/dra ut deigen.
Ha på hvit saus, kjøtt, bacon, rosenkål og ost.
Stek i grill/ovn.
Dander evt med litt tyttebær(syltetøy).

Inspirasjon:https://junkplus.no/2011/11/elg-pizza/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar