Søk i denne bloggen

mandag 24. juli 2023

Torskeform

1 pakke torsk (500 gr, gjerne i fryst tilstand)

½ pk fryste blomkål + brokkoli

1-2 gulrøtter

½ løk

Evt andre grønnsaker (potet, paprika)

4 egg

2 dl melk

Salt, pepper

Revet ost


Tilbehør: Ris, kokte poteter


Sett ovnen på 200-210 grader.

Finn fram ei ildfast form. 

Skrell og del gulrøtter i småbiter. Kok opp vann, og ha i gulrøtter. Etter et par min has brokkoli og blomkål i, og kokes i ca 2 minutter. Sil grønnsakene i et dørslag.

Skjær løken i biter.  

Eggene piskes, ha i melk, og litt salt og pepper. 

Legg fisken i bunnen av formen. Dersom det er mulig å dele den i mindre biter dersom den er i fileter, er det fint. Deretter legges grønnsakene rundt fisken, og så helles egg- og melkeblandingen over. Tilslutt ost.  

Bak i ovnen i ca 20-30 minutter. 

Kok ris/poteter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar