1 gulrot
1 purre
1 stykke sellerirot (3-400 gr før du skreller)
¾ l fiskekraft (vann + 2 fiskebuljong)
¼ l melk
30 gr smør
30 gr mel
2 dl rømme/fløte
gressløk
2-400 gr fiskebiter (torsk, laks, sei, ..)
Evt salt, pepper etc
Ha fiskekraft (vann og buljong) i ei gryte som rommer 2-3 liter. Rens grønnsakene, skjær i biter og kok dem møre i kraften.
Jevning lages i en litt mindre gryte: smelt smør og ha i mel og visp godt. Spe i melka, samtidig som det vispes. La koke i 8-10 minutt.
Når grønnsakene nærmer seg ferdig møre, has fløte/rømme og jevningen i suppa, og rør godt. Når dette har kokt opp, slås plata av eller på det minste. Tilslutt has fiskebitene i for å trekke et par minutter. Strø gjerne over gressløk.
(Eva)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar