Søk i denne bloggen

søndag 13. oktober 2024

Melkekake

1 liter melk 

5 dl sukker 


50 gram ferskgjær / 1 pk tørrgjær

1,6-1,8 kg hvetemel

2 egg (eller tilsvarende i melk)

125 meierismør i terninger

2,5 dl rosiner 


Kok opp melka, og ha i sukkeret i den kokte melka. 

Avkjøl melka til den er romtemperert (for å raske avkjølingen kan halvparten av melka has i bakebollen, og så når alt er avkjølt samles dette i bakebollen). 

Ha i gjær, hvetemel og egg og elt i noen minutter (opp til 10 minutt). 

Ha i smøret og fortsett å elte noen minutter (opp til 10 minutt). Mot slutten has rosinene i. 

Sett til heving. 


Melkekakene kan deles i så mange enheter en ønsker; 4 store, 6 mellomstore eller 8 små. Form som store boller. Jo større de er, jo mer avlange bør de formes, slik at de blir gjennomstekt. 

Hev til ca dobbel størrelse, og pensle med egg+melk. 

Stek på nederste rille i 15 til 25 minutt (avhengig av hvor store de er). 

Fine å fryse. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar