1 liter melk
5 dl sukker
50 gram ferskgjær / 1 pk tørrgjær
1,6-1,8 kg hvetemel
2 egg (eller tilsvarende i melk)
125 meierismør i terninger
2,5 dl rosiner
Kok opp melka, og ha i sukkeret i den kokte melka.
Avkjøl melka til den er romtemperert (for å raske avkjølingen kan halvparten av melka has i bakebollen, og så når alt er avkjølt samles dette i bakebollen).
Ha i gjær, hvetemel og egg og elt i noen minutter (opp til 10 minutt).
Ha i smøret og fortsett å elte noen minutter (opp til 10 minutt). Mot slutten has rosinene i.
Sett til heving.
Melkekakene kan deles i så mange enheter en ønsker; 4 store, 6 mellomstore eller 8 små. Form som store boller. Jo større de er, jo mer avlange bør de formes, slik at de blir gjennomstekt.
Hev til ca dobbel størrelse, og pensle med egg+melk.
Stek på nederste rille i 15 til 25 minutt (avhengig av hvor store de er).
Fine å fryse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar