Boller
Steiketemperatur: 225 grader, 10-20 min
Til ca 25 boller:
Til ca 25 boller:
0,75 kg hvetemel
4,5 dl melk (evt erstatt noe med vaniljekrem, fløte eller lignende)
125 gr melis
75 gr margarin
1 egg
1 pk gjær
150 gr rosiner
1 ts kardemomme
4,5 dl melk (evt erstatt noe med vaniljekrem, fløte eller lignende)
125 gr melis
75 gr margarin
1 egg
1 pk gjær
150 gr rosiner
1 ts kardemomme
3 dl melk, melis og margarin kokes opp. Resten av melken has
i og avkjøles til romtemperatur, og væsken blandes deretter sammen med gjær, og etterpå de andre
ingrediensene.
Elt i ca 10-15 minutt.
Hev til dobbel størrelse.
Bak ut og ha på brett, og etterhev.
Rosinane kan erstattas med sjokoladebitar, eller deigen kan brukas til f.eks. kringle og kanel i svingane (smør, kanel, sukker og evt rosiner).
"Power-balls": Hakka mandler/nøtter, sjokoladebiter, rosiner og havregryn blandes i en bolle. Strø ut over ein firkanta leiv, rull saman og steik, slik som kanel i svingane.
Kilde: mor
Elt i ca 10-15 minutt.
Hev til dobbel størrelse.
Bak ut og ha på brett, og etterhev.
Rosinane kan erstattas med sjokoladebitar, eller deigen kan brukas til f.eks. kringle og kanel i svingane (smør, kanel, sukker og evt rosiner).
"Power-balls": Hakka mandler/nøtter, sjokoladebiter, rosiner og havregryn blandes i en bolle. Strø ut over ein firkanta leiv, rull saman og steik, slik som kanel i svingane.
Kilde: mor
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar