Oppskrift:
250 gram hvetemel,
0,5 ts bakepulver,
0,5 ts salt og
10 gram vaniljesukker
-> blandes
80 gram smør smeltes
150 gram brunt sukker (den fuktige typen med rørsukkersirup),
125 gram hvitt sukker,
1 egg og
1 eggeplomme
-> bland i det smelt smøret
200 gr melkesjokolade i terninger (evt Nidar sin lys+mørk, firkløver etc, og/eller hakka nøtter.)
Bland så melblandingen med smør- og sukkerblandingen. Kna dette sammen raskt til en fast deig, samtidig knar du inn sjokolade/nøtter.
Rull deigen til en tykk pølse og skjær ca 1-1,5 cm tykke skiver. Legg skivene på plate med bakepapir (og klem dem godt ut med hendene).
Steketemp: 170c i ca 8-10 min. Følg godt med. Kakene skal være ganske lyse. Heller «råstekt» i midten enn knallharde.
250 gram hvetemel,
0,5 ts bakepulver,
0,5 ts salt og
10 gram vaniljesukker
-> blandes
80 gram smør smeltes
150 gram brunt sukker (den fuktige typen med rørsukkersirup),
125 gram hvitt sukker,
1 egg og
1 eggeplomme
-> bland i det smelt smøret
200 gr melkesjokolade i terninger (evt Nidar sin lys+mørk, firkløver etc, og/eller hakka nøtter.)
Bland så melblandingen med smør- og sukkerblandingen. Kna dette sammen raskt til en fast deig, samtidig knar du inn sjokolade/nøtter.
Rull deigen til en tykk pølse og skjær ca 1-1,5 cm tykke skiver. Legg skivene på plate med bakepapir (og klem dem godt ut med hendene).
Steketemp: 170c i ca 8-10 min. Følg godt med. Kakene skal være ganske lyse. Heller «råstekt» i midten enn knallharde.
Versjon 7. desember 2013:
Heil porsjon: + 1 stor ts kanel og 1 stor ts nellik - "julesmak"
Halv porsjon: Kvit sjokolade (100 gr) i staden for anna sjokolade. + vaniljeessens (kanskje 5 dråpar)
Kilde: nettet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar