Søk i denne bloggen

tirsdag 18. august 2015

Lasagne

Steiketemperatur: 200 grader, 30 minStorleik ildfast form: ca 1,8 ltr

Kjøttsaus



ferske, evt hermetiske, champignon
2

lauk
2
ss
meierismør
500
gr
kjøttdeig
1-2

gulerøtter
1
ts
salt
½
ts
pepper
1
ts
oregano
400
gr
hermetiske tomatar (1 bx)
3
ss
tomatpurè

Er champignonen fersk, skjær opp og steik, og legges tilside.
Grovhakk lauken og fres den i smøret. Tilsett oppskåret kjøttdeig.
Ha i tomatpurè, knuste hermetiske tomatar, revne gulerøtter, og krydder. 
Kok til sausen er tjukk.

Pasta

200 gr/8 nøster båndspaghetti (kokes), eller 12 lasagneplater.
à

Ostesaus

3
ss
meierismør (ca 50 gr)
3
ss
kveitemjøl (ca 50 gr)
5
dl
mjølk
200
gr
ost (i større bitar eller reven) PS! Ikkje bruk Synnøve Finden, den skil sausen!

Smelt smøret med kveitemjølet. Ha i mjølka og kok opp, og ha i osten. 


Smør forma litt.
Først kjøttsaus, og legg dette og pasta lagvis, og dekk til med ostesaus på toppen.

Steik i nederste rille i ovnen.



Kilde: mor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar