Steiketemperatur: 200 grader, 30 minStorleik ildfast form: ca 1,8 ltr
Kjøttsaus
ferske, evt hermetiske, champignon
|
||
2
|
lauk
|
|
2
|
ss
|
meierismør
|
500
|
gr
|
kjøttdeig
|
1-2
|
gulerøtter
|
|
1
|
ts
|
salt
|
½
|
ts
|
pepper
|
1
|
ts
|
oregano
|
400
|
gr
|
hermetiske tomatar (1 bx)
|
3
|
ss
|
tomatpurè
|
Er champignonen fersk, skjær opp
og steik, og legges tilside.
Grovhakk lauken og fres den i smøret.
Tilsett oppskåret kjøttdeig.
Ha i tomatpurè, knuste hermetiske tomatar,
revne gulerøtter, og krydder.
Kok til sausen er tjukk.
Kok til sausen er tjukk.
Pasta
200 gr/8 nøster båndspaghetti (kokes),
eller 12 lasagneplater.
à
Ostesaus
3
|
ss
|
meierismør (ca 50 gr)
|
3
|
ss
|
kveitemjøl (ca 50 gr)
|
5
|
dl
|
mjølk
|
200
|
gr
|
ost (i større bitar eller reven) PS! Ikkje bruk Synnøve Finden, den skil
sausen!
|
Smelt smøret med kveitemjølet. Ha i mjølka og kok opp, og ha i osten.
Smør forma litt.
Først kjøttsaus, og legg dette og
pasta lagvis, og dekk til med ostesaus på toppen.
Steik i nederste rille i ovnen.
Kilde: mor
Kilde: mor
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar