Søk i denne bloggen

mandag 16. oktober 2017

Sjokoladekake med kefir

Steiketemperatur:
180 ° , 20-30 min
Langpanne:
Ca 35 cm x 45 cm (4 cm høg)


Kakerøre: (tall i parantes er ved 1 liter kefir)

6,5
dl
sukker (8,5)
10
dl
mjøl (13,5)
2
ss
natron (2,5)
3-4
ss
kakao (4-5)
1
ss
vaniljesukker (1,5)
7,5
dl
kefir (1)
150
gr
smelta margarin (200)

Røres saman og steikast i langpanna


Krem:

200
gr
margarin (250)
1
pl
kokesjokolade (1,3)
1
ss
kaffi (av ca 2 ss varmt vann + litt pulverkaffi) (1,5)
400
gr
melis (530)
2
ts
vaniljesukker 2,5)


Margarin, kokesjokolade (og kaffi) smeltes ved svak varme. Melis og vaniljesukker blandes i. Dersom kremen skil seg; ha i litt mjølk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar